Moments Sónar 2018

El 25è aniversari del Sónar ens va deixar molts moments en forma de concert pel record, alguns dels més impactants els recordem a continuació.

Pina + Gnomalab

Pedro Pina presentava el seu nou disc Lärm a l’escenari SonarHall amb el suport audiovisual de Juanjo Fernández més conegut com Gnomalab. Un directe dolçament eixordador carregat de simbolisme polític i que reforça a Pina com a un dels artistes referència del país en matèria d’electrònica industrial.

 

Oscar Mulero presents Monochrome AV

Al mateix escenari que Pina, Oscar Mulero, un dels dj’s de hardtechno més reputats d’Espanya, presentava el seu directe Monochrome, basat en una electrònica fosca, reduïda en bpm’s i allunyada de la pista de ball. Sons palpitants, deconstruits i modulats en directe amb projeccions d’espais desolats i cementiris, llocs en els quals Mulero hi troba una connexió especial.

Laurent Garnier

En el 25è aniversari del Sónar no hi podia faltar una de les figures cabdals de l’escena electrònica. DJ gurú de les pistes de ball, capaç de fer llargues sessions sense perdre la passió per la mescla, productor d’èxit, Laurent Garnier és, en definitiva, l’artista total. I per celebrar l’efemèride, el francès va actuar per partida doble. D’una banda al Sónar de dia on Garnier és va desgranar a ell mateix amb la sessió Laurent Plays Garnier  i d’altra, ni més ni menys que per tancar el festival al Sónar de nit. Poques paraules més es poden dir, a Garnier se l’ha de viure.

Gorillaz

Després d’assistir al concert del grup liderat per Damon Albarn, ens queda la sensació que Gorillaz és d’aquells grups que en directe guanyen enters i que, si no els has vist en viu, pots a arribar a cometre l’error del prejudici. Amb una posada en escena impecable, un so original i fresc, cors de veu en directe, etc el projecte britànic es fa estimar i al Sónar de nit va demostrar que d’això de fer directes en sap una estona llarga.

Alva Noto

Per als no entesos en música electrònica, es podria dir que Carsten Nicolai més conegut com Alva Noto és un dels padrins del minimalisme i l’experimentació sonora. Veterà productor, creador de segells influents del gènere com Raster-Noton, compositor de la banda sonora de The Revenant junt amb l’oscaritzat Ryuichi Sakamoto, Noto presentava el seu darrer treball Unieqav a l’escenari SonarHall. Un directe poderós amb el qual el germànic recupera la seva versió més ballable.

LCD Soundsystem

Després d’un temps allunyat dels escenaris i sense publicar nou material, James Murphy va decidir reprendre l’exitós projecte de dance punk LCD Soundsystem i tornar per la porta gran amb la publicació d’American Dream, un disc amb el que va aconseguir el seu primer número u a la llista billboard d’Estats Units. La banda de Nova York va ser un dels plats forts del Sónar de nit, amb un directe emotiu i farcit dels èxits de la seva discografia.

Àngel Molina

Experimentat DJ i selector musical, la superclasse de Molina sempre és garantia d’èxit. Tan se val l’estil, Molina és capaç de donar una lliçó magistral de pop o sorprendre els paladars més exigents de l’EBM: el seu coneixement i gust són de sobres coneguts. En aquesta ocasió especial pel barceloní, vinculat al festival des dels seus inicis, Molina es va plantar amb una masterclass de techno fosc i corrosiu a l’escenari SonarPub del Sónar de nit.

Thom Yorke

Si ets obert d’orelles sabràs que hi ha vida més enllà de Radiohead. Si més no el seu líder, Thom Yorke, demostra amb els seus múltiples projectes la polivalència musical de la que és capaç. Yorke té el perfil d’artista curiós, necessitat d’expressar, investigar i buscar-se a sí mateix. Al Sónar de nit va tenir ocasió de desplegar el seu projecte electrònic més íntim amb una acurada i elegant posada en escena. Un regal per als sentits.

Richie Hawtin

Un altre dels tòtems del techno mundial, infatigable investigador i guardonat reproductor. Sempre en constant evolució, Richie Hawtin va crèixer envoltat de tecnologia degut a la professió de tècnic en robotica que exercia el seu pare a la General Motors. Amb aquesta preuada herència, la relació de Hawtin amb el maquinari s’ha anat consolidant fins a l’impactant directe Close, presentat al Sónar de nit, en el qual el desplegament audiovisual reforça l’estreta relació home màquina.

Rosalía

Abans que el fenòmen Rosalía pugés com l’escuma, el Sónar, com en d’altres ocasions, va tenir l’habilitat de portar el directe del cicló de Sant Esteve Sesrovires. La catalana, amb la seva particular fusió de flamenc i trap, va seduir des de l’escenari SonarHall amb el seu magnetisme, el seu poder vocal i el grup de ballarines amb qui forma un combo imparable i inseparable. Malgrat veure-la petita a la foto, Rosalía és gran i el seu show, malgrat no t’agradi el seu estil, tot un espectacle a reconèixer.

 

Per a més informació visiteu el web del festival.