Avançament Eufònic

Eufònic 2019 ha avançat els primers noms d’una edició que se celebrarà entre el 5 i el 8 de setembre. Entre els noms confirmats de l’eclosió sonora que tindrà lloc a La Ràpita al llarg del cap de setmana d’Eufònic 2019, destaca el mestre de l’ambient William Basinski amb una actuació molt especial a l’aire lliure, sota els estels de l’Observatori de l’Ebre a Roquetes, un espai singular enmig de la natura. A més l’espectacle Membrance dels quebequesos Push 1 Stop & Wiklow inaugurarà el nou espai fix dedicat als espectacles audiovisuals que només es poden disfrutar en un espai teatral.

La resta d’artistes confirmats en aquest primer avançament són El Petit de Cal Eril i la seva nova aposta pel pop còsmic, possiblement l’artista més destacat del pop català amb un directe expansiu i totalment vitalista. També passaran per les nits del festival l’anglès Pye Corner Audio, un dels membres més destacats del segell Ghost Box i la seva electrònica que tant beu de l’espectralitat com de l’electro o les descàrregues techno, i el dream pop electrònic d’Agost, un dels nous noms més sòlids de la nova música feta a casa nostre.

A l’espai íntim de l’Església Nova estaran el pianista de Nil Ciuró amb la seva neoclàssica, electrònica orgànica i sonoritats avantguardistes amb teclats, arpa i violoncel, i el pop futurista de l’alemanya dvdv. A YouFonic, l’espai inaugurat l’any passat i dedicat als sons urbans i joves del festival, hi trobarem els so novíssim del jove Rojuu i el seu emo trap.

Completa aquest avançament de la programació, les instal·lacions de l’escocesa Kathy Hinde, una artista que a través de so, escultura, imatge i llum indaga en la relació entre naturalesa i tecnologia, i la instal·lació de tota una institució de la música i l’art experimental, Roc Jiménez de Cisneros, que porta el club al museu amb la seva peça immersiva a base de làsers.

Eufònic. Del 5 al 8 de setembre