Ex Abrupto 2019: Apoteosi artística

El Festival Ex Abrupto és una proposta artística contundent i innovadora, feta a mida i per ser exhibida a diferents espais de Moià. L’edició d’aquest any significa el retorn en l’organització de festivals de gran format del col·lectiu que, després de tres anys sense organitzar-ne cap, aterren al seu poble natal amb propostes artístiques rebels, transformadores i desobedients.

Amb la Fura dels Baus com a cap de cartell, que tornarà al poble que els va veure néixer per celebrar els seus 40 anys de
trajectòria, el Festival Ex Abrupto 2019 comptarà amb propostes d’artistes expositius com ara Núria Güell presentant
l’”Assaig sobre la masculinitat” De Putes; Anna Radchenko, originària de Moscou, oferint la peça de videoart
Kokosmos; Eulalia Valldosera amb Dependència mútua, i Elara Elvira amb la instal·lació Actualitzacions pendents a mode de dibuix, volum i audiovisuals. En el tarreny musical, l’Orquestra de Cambra del Moianès es presentarà oficialment al públic fent el concert inaugural del festival, Coàgul oferirà una performance-concert on el cos serà l’eina indiscutible.

En el marc del Festival Ex Abrupto 2019 també es podrà descobrir altres artistes com Núria Garcia que presentarà el seu primer treball en solitari Breathless, una composició on les quatre cordes del violí es barregen amb un projecte de música electrònica o Agnès Pè, que entre els seus sons damnificats formarà part de les trobades improbables i compartirà escena amb les puntaires i els Geganters de Moià. També hi ha confirmada l’assistència dels performers antídrom, la videoartista Maria Em, grups com SDH o Espacio Profundo, i Sarah Rasines, les Dj ArmaX1 i Tamarindo, els artistes Ruben Torras, Rut Nun, Albert Coma i Francesc Oui, entre moltes d’altres noms de l’escena contemporània.

El Festival Ex Abrupto 2019, organitzat conjuntament amb el Restaurant Les Voltes de Moià, tindrà com a escenaris principals la fonda La Masia, un edifici històric actualment en desús, i la plaça Sant Sebastià on antigament hi reposava l’església de Sant Sebastià, cremada i destruïda durant la Guerra Civil espanyola.

Ex Abrupto 2019. Dissabte 13 de juliol. Moià