Art & Gavarres

Fins al 24 de juny, Girona, Cassà de la Selva, Quart, Llambilles, Llagostera i Santa Cristina d’Aroegona, acullen la segona edició del festival internacional Art & Gavarres, el festival internacional d’art i paisatge, una proposta que parteix de la idea que l’art pot ser una eina que ens ajudi a reflexionar i a canviar la nostra mirada sobre el paisatge.

Els artistes participants, de 8 països diferents, creen durant una setmana obres in situ amb materials naturals. Aquestes creacions artístiques són visitables al llarg de la primavera i fins que la mateixa natura, amb el pas del temps, les esborrin.

En aquest tipus d’expressió artística, conegut com a Land Art, es treballa amb els materials del lloc o de proximitat fent intervencions que els processos naturals i el pas del temps acabaran esborrant, per tal de convidar l’espectador a reflexionar sobre la relació entre els humans i la natura.

Durant la primera setmana d’abril, els artistes participants van estar treballant les seves obres als llocs escollits repartits pels 6 municipis que enguany participen a la segona edició del Festival Art & Gavarres.

La primera edició del festival es va celebrar l’any passat a Girona, Celrà i Cassà de la Selva. Aquest any, la segona edició creix en número d’artistes, activitats i municipis que hi participen. Està impulsada pel Consorci de les Gavarres, l’Ajuntament de Girona i el Bòlit. Centre d’Art Contemporani.

Consulta la programació del Festival Art & Gavarres