VALORS

És normal preguntar-se quin paper han de jugar els mitjans de comunicació en una societat que vol fomentar la cultura. Potser la pregunta és, què hem d’exigir als grans mitjans? O fins i tot, què en podem esperar? La crisi de valors és massa profunda com per esperar o exigir-ne massa.

D’entrada, ens hem fet a la idea que la societat emergent ja no veu en aquests grans mitjans la seva principal font d’informació, així que potser ens hem fet a la idea que cal adreçar-nos a aquests altres canals, més atomitzats i petits.

Davant del poder que exerceixen els grans mitjans, les noves tecnologies tenen cada vegada més importància en el desenvolupament del teixit social i comunicatiu. Internet, per exemple, ens dóna la possibilitat d’obrir i mantenir converses, agregar noves veus, establir xarxes que a la llarga poden proporcionar-nos informacions més fiables i més properes.

Efectes Secundaris pretén explorar aquesta via preservant la independència del periodisme cultural. La fórmula escollida és un espai on es trobin, dialoguin, comuniquin i trobin el seu reconeixement promotors, gestors i creadors.

Centrarem els nostres vídeos, entrevistes i articles d’opinió en aquells noms i propostes que sovint queden fora dels radars dels grans mitjans. No oblidarem tampoc aquells esdeveniments imprescindibles.

La cultura és una mirada crítica al món i és fonamental per a trencar el mur de la ignorància. Quan es trenca aquest mur, tot és possible i tot està per fer.

Guardar

Guardar