Alberto García-Alix. La línea de sombra

Alberto García-Alix. La línea de sombra és un testimoni directe de les llums i les ombres que Alberto García-Alix ha hagut de travessar per trobar el seu camí. El documental dirigit per Nicolás Combarro (La Corunya, 1979)  és una impactant obra que aprofundeix en la biografia i el procés creatiu d’un dels fotògrafs més importants del panorama artístic espanyol i referent de tota una generació.

Alberto García-Alix. La línea de sombra (2017) de Nicolás Combarro_03 - © Morelli Producciones

La pel·lícula planteja un viatge entre present i passat. Un diàleg entre la seva vida i la seva obra. Una oportunitat per descobrir l’obra d’Alberto Garcia-Alix des del llenguatge del cinema documental. En definitiva es tracta d’un recorregut vital per la biografia i obra de García Alix en què l’espectador es converteix en testimoni d’una època i una generació, des de la intel·lectualitat underground dels anys 70, passant pels anys de la Moguda madrilenya, fins a la maduresa artística i el reconeixement internacional.

Alberto García-Alix. La línea de sombra (2017) de Nicolás Combarro_01 - © Morelli Producciones

Com assenyala Nicolas Combarro: “La trajectòria vital i artística de García-Alix ens permeten traçar una paràbola d’un moment social i artístic d’Espanya, sempre complex d’abordar. Els anys treballant al costat d’ell m’han permès treure el cap de manera privilegiada a una manera d’entendre l’art des de les entranyes”.

Alberto García-Alix. La línea de sombra forma part de la secció oficial del Dart, Festival de Cine Documental sobre Art Contemporani que tindrà lloc del 29 de novembre al 2 de desembre a Barcelona.