Sónar +D: un congrès extraterrestre

‘Després d’un any de gestació, hem enviat per primera vegada música a l’espai exterior’. Amb aquestes paraules Enric Palau, codirector del festival Sónar, inaugurava la roda de premsa del que serà la sisena edició del Sónar +D, el congrès dedicat a les tecnologies creatives i que coincideix amb el 25è aniversari del Sónar. Palau es referia així a l’ambiciós projecte ‘Sónar Calling GJ273b’, la primera sèrie de transmissions de ràdio de la història que s’envien a un exoplaneta potencialment habitable: l’estrella de Luyten.

Alva Noto, LCC, Niño de Elche, Cora Novoa, Squarepusher, entre molts altres artistes de renom, han creat peces musicals especials per aquesta ocasió.

DSC03181_filmconvert
José Luis de Vicente, comissari de Sónar +D, explicant en roda de premsa els punts forts d’aquesta edició

El projecte Sónar Calling suposa doncs, una original campanya mediàtica a la recerca de vida intel·ligent més enllà de les nostres fronteres, molt en la línia del que, en essència, és el Sónar: autoexigència i perfecció a l’hora de buscar nous reptes, any rere any, que donin notorietat al festival i consolidin un aparell d’investigació, coworking, emprenedoria i innovació tecnològica, per destacar alguns aspectes, com és el Sónar +D.

Enguany, el congrès més extraterrestre de la història de Sónar, pivotarà sobre cinc eixos temàtics orientats a imaginar el futur en els camps de l’exploració espacial, la creació i la indústria musical, les experiències audiovisuals, internet i la intel·ligència. Un ampli ventall de temes amb convidats de luxe en la matèria com són la NASA, Google Magenta, Bandcamp, així com Susan Rogers, qui va ser enginyera de so de Prince, entre molts altres. A destacar la presència de l’oscaritzat Ryuichi Sakamoto i Alva Noto, que debatran sobre el futur de la música en un dels actes estrella d’aquesta edició de Sónar +D.

IMG_3272
Alva Noto i Ryuichi Sakamoto, dos convidats de luxe al Sónar +D 2018

Durant 4 intenses jornades, Barcelona acollirà noms i projectes clau que estan donant forma al futur de la música i les tecnologies creatives amb més de 100 activitats, 150 ponents i prop de 5.000 acreditats de 3.000 empreses provinents de 65 països. Una edició que, segons Ventura Barba, director executiu del festival ‘consolida Sónar +D com un dels congressos mundials més importants que aplega gent de talent’.

Més enllà de les paraules de Barba i donant un cop d’ull a l’extensa programació del Sónar +D, queda pal·lès el gran esforç dels organitzadors per crear un esdeveniment únic i transversal que aporti beneficis en tots els sentits: tan per l’assistent novell com per al creador avançat.

Sónar +D donarà el tret de sortida el dimecres 13 de juny, un dia abans del festival estrictament musical, en una jornada que serà de networking només per a acreditats i dedicat a professionals, creadors, empreses i entitats.

Per a més informació visiteu la web de Sónar +D

Sobre el singular i emocionant projecte Sónar Calling el podeu visitar aquí