Pájaros de verano

La pel·lícula Pájaros de Verano arriba a Barcelona per obrir el teló del Festival Diàspora 2018 després de la seva participació especial al Festival de Sant Sebastià. El darrer film dels directors colombians Ciro Guerra (El abrazo de la serpiente, 2015) i Cristina Gallego, que s’estrenarà en sales a Espanya el 2019, ha tingut un exitós i ampli recorregut per festivals internacionals.

Basada en una història real que explica l’origen del narcotràfic a Colòmbia, la pel·lícula Pájaros de Verano se situa als anys 70 quan la joventut nord-americana abraça la cultura hippie i amb ella, la marihuana. Això provoca que els agricultors de la zona es converteixin en ‘empresaris’ a un ritme veloç. Al desert de Guajira, una família indígena Wayuu es veu obligada a assumir un paper de lideratge en aquesta nova empresa. La riquesa i el poder es combinen amb una guerra fratricida que posarà en greu perill la seva família, les seves vides i les seves tradicions ancestrals.

La projecció del film colombià, anirà acompanyada de la taula rodona “Biocivilització i la cura dels béns comuns de la xarxa de la vida, especialment de l’aigua, essencial en la preservació de la xarxa de la vida al planeta”. Hi participaran Calixt Suarez Villafañe, indígena arahuaco de la Serra Nevada (Colòmbia); Xavi Ayén, escriptor i periodista de la Vanguardia; i Sandra Campos, humanista i directora del Seminari Internacional de Convivència Planetària.

26 octubre, 19.30h, Cinemes Girona